De ontwikkelingen op het gebied van AR gaan erg hard. Wij zoeken continue naar de beste cases en nieuwste technologische ontwikkelingen. De meeste cases publiceren wij op deze pagina, maar volg ons ook op Youtube, Facebook en Twitter voor inspiratie en relevante ontwikkelingen.

2D beeld komt tot leven in 3D

De wereld van print is niet langer plat. 2D beeldmateriaal komt tot leven in 3D. Dat is nu mogelijk met nieuwe technologie die is ontwikkeld op de Universiteit van Washington.


Hoe het werkt

Neem een bestaande foto of schilderij als input (linker plaatje). Hiervan wordt een 3D geanimeerde versie gemaakt die richting de kijker kan bewegen (middelste plaatje). Dit 3D effect wordt vervolgens tot leven gewekt door middel van Augmented Reality (rechter plaatje). In dit voorbeeld wordt gebruik gemaakt van een Hololens, maar dit is ook mogelijk met andere devices zoals een smartphone of tablet.Bekijk het filmpje voor meer voorbeelden én uitleg over de techniek die wordt gebruik.Eindeloze mogelijkheden

Augmented Reality opent een nieuwe wereld vol nieuwe mogelijkheden. In dit artikel zie je hoe bestaand 2D materiaal omgezet wordt naar 3D animaties, maar de mogelijkheden van AR gaan nog veel verder. Bekijk ook andere cases op onze site en laat je inspireren.


Ben je benieuwd of AR van toegevoegde waarde kan zijn voor jouw onderneming, product of dienst? Neem dan contact met ons op.


Mixed and Augmented is een platform voor kennis en advies.Het artikel van de Universiteit van Washington lees je hier:

https://grail.cs.washington.edu/projects/wakeup/