De ontwikkelingen op het gebied van AR gaan erg hard. Wij zoeken continue naar de beste cases en nieuwste technologische ontwikkelingen. De meeste cases publiceren wij op deze pagina, maar volg ons ook op Youtube, Facebook en Twitter voor inspiratie en relevante ontwikkelingen.

smartphone wordt bril

Deze week is bekendgemaakt dat Facebook samen met Luxotta (kennen wij van Ray-Ban) werkt aan de ontwikkeling van een slimme bril. Nu is een slimme bril niet nieuw, maar er is wel een trend zichtbaar die de wereld van communicatie en mediaconsumptie drastisch gaat veranderen.Een kwestie van tijd

We kennen de brillen als de Microsoft Hololens, Magic Leap, Snapchat Spectacles. Allemaal mooie initiatieven, maar duidelijk nog in een experimentele fase en niet geschikt om het dagelijks leven van de consument echt makkelijker of rijker te maken.


Maar wat wij niet zien is wat er achter de schermen gebeurd. Niet alleen werken Facebook en Luxotta samen aan de ontwikkeling van een slimme bril, ook partijen als Deutsche Telekom en Carl Zeiss werken samen aan een slimme bril met de naam 'Tooz'. Facebook verwacht de slimme bril in 2023 te kunnen lanceren. Het is een kwestie van tijd voordat wij niet beter weten.


De bril als smartphone én voice control in één

Het is bijna een logische ontwikkeling, een bril die alle andere devices gaat vervangen. Een smartphone is een onhandig ding. om het te gebruiken voor visuele doeleinden moet je het vasthouden. Ook een Google Home of een Alexa is niet handig zonder scherm. Kortom, stop alles in één device en los de problemen van de consument op.


Augmented Reality was de ontbrekende schakel

De kansen van AR worden vaak nog onderschat. Maar denk eens over het volgende scenario:


Je koopt een fiets. Zodra de fiets in huis is, scan jij met je bril de speciale marker die op je fiets zit. Vervolgens herkent jouw bril de fiets en kan je door je bril alle informatie zien én horen die je wil weten. Vraag bijvoorbeeld: "Hoe vervang ik de accu?". Vervolgens wordt er een digitale gebruiksaanwijzing getoond met de instructies. Nu worden deze toepassingen al ontwikkelt voor de industrie, maar over een aantal jaar zijn deze toepassingen niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven.


Nu is het moment om in actie te komen

De consument mag achterover leunen en wachten op wat komen gaat. Maar voor merken, retailers, makers van content, data beheerders is er werk aan de winkel!

De brillen gaan er komen, maar het grote succes is afhankelijk van content. Alle tech reuzen weten dit en spelen er op in. Maar wat doe jij? Ben jij al bezig met nadenken? Hoe kunnen voice en AR jouw producten rijker maken? Denk dan niet alleen na over gebruiksaanwijzingen, maar denk ook aan kansen voor het toevoegen van beleving en fun. Wie nu niet in beweging komt staat straks met 2-0 achter.


Innovatie eco-systemen

Steeds meer organisaties maken budget vrij voor innovatie. Er ontstaan innovatie labs en samenwerkingen van start-ups, corporates, tech bedrijven en merken. En dat is mooi! Het wiel is namelijk al lang uitgevonden. Dat hoef je zelf niet meer te doen. Je moet vooral weten hoe jij de business cases maakt voor nu en in de toekomst.


Uw business consultant en sparringpartner

Mixed&Augmented is een kennisplatform en business consultant voor bedrijven die willen weten hoe AR van toegevoegde waarde kan zijn voor de business. Wij beschikken over een internationaal netwerk van bedrijven (van content makers tot technische developers) die je kunnen helpen met de realisatie van jouw AR gerelateerde wensen.


Wil je op de hoogte blijven van de laatste trends en ontwikkelingen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en volg ons op Social Media.


Relevante links:


Microsoft Hololens

https://www.microsoft.com/nl-nl/hololens


Vuzix

https://www.vuzix.com


Magic Leap

https://www.magicleap.com


Spectacles

https://www.spectacles.com/nl/


Google

https://www.blog.google/products/hardware/glass-enterprise-edition-2/