De ontwikkelingen op het gebied van AR gaan erg hard. Wij zoeken continue naar de beste cases en nieuwste technologische ontwikkelingen. De meeste cases publiceren wij op deze pagina, maar volg ons ook op Youtube, Facebook en Twitter voor inspiratie en relevante ontwikkelingen.

the Doordrop sandwich

De papieren huis-aan-huis folder is nog altijd razend populair. Maar tegelijk staat dit medium bij retailers zwaar onder druk. Zowel door de invoering van de Ja-Ja sticker als door de budgetverschuivingen van offline naar online. In Wenen presenteerde Mixed & Augmented samen met Online Publisher de 'Doordrop Sandwich'. Een nieuwe manier om de huis-aan-huis folder meer waarde te geven én tegelijk een manier om productiekosten van de papieren folder te verlagen. Hoe dat werkt leest u hier.

Wat is de Doordrop Sandwich?

Het is al mogelijk om huis-aan-huis folders in een digitale omgeving te plaatsen. Dat kan op platforms zoals reclamefolder.nl, spotta.nl en allefolders.nl Ook plaatsen retailers de folder digitaal op hun eigen website. Het mooie van deze online omgeving is dat er beschikt kan worden over grote hoeveelheden data. Hierdoor is het mogelijk om de online folder dynamisch maken met persoonlijke content. Woon uw klant in een flat? Dan laat u deze klant geen grasmaaier zien, maar een leuke bloempot voor op het balkon. Het realiseren van deze interactieve content wordt gedaan door OnlinePublisher.nl

Online Publisher vertegenwoordigd de onderste laag van de Doordrop Sandwich.


Toevoegen van Augmented Reality

Nieuw is onze app die het mogelijk maakt om aanbiedingen, producten of complete pagina's in de papieren folder scanbaar te maken. Hierdoor kunnen wij de papieren folder verrijken met digitale content. Deze app is de bovenste laag van de Doordrop Sandwich. Hieronder ziet u hoe dit werkt.


Kostenbesparing voor retailers

Het klinkt tegenstrijdig, maar door het toevoegen van een nieuw medium kan de retailer kosten besparen. Doordat wij digitaal ruimte creëren voor relevante content (zoals, extra usp's, extra afbeeldingen, kleur en product varianten, filmpjes, etc.) kan de retailer meer producten kwijt per pagina. Of andersom kan de retailer de gewenste content publiceren op minder pagina's.


De 'merkbeleving' en/of beleving van een campagne kunnen wij laden in de digitale laag. De lay-out van de huis-aan-huis folder kan hierdoor worden vereenvoudigd wat het productieproces van huis-aan-huis folders geschikt maakt voor volledige geautomatiseerde opmaak.


Wij maken gebruik van bestaande content van de retailer. Deze is afkomstig vanuit een XML feed of wij halen het manueel uit de online omgeving van de retailer.


Naast het besparen op kosten levert deze app de retailer veel data op. Deze data wordt toegevoegd aan de data van uw online folder. Hierdoor bent u nóg beter in staat om relevant te zijn voor uw klanten, wat uiteraard leidt tot extra conversie.

Lancering

Deze app is momenteel beschikbaar als Beta versie In 2019 zal de app groot gelanceerd worden. De app zal internationaal beschikbaar zijn voor consumenten. Maar wij bieden retailers ook de mogelijkheid om de app te integreren in hun eigen app door middel van een SDK (Software Development Kit). beschik je niet over een eigen app, maar wil je de app wel voorzien van je eigen branding? Dan bieden wij ook de mogelijkheid voor een White Label app. Je gebruikt de technologie van de platform app, maar je klant ervaart jouw branding.


Innovatie loont

De conclusie van dit artikel is:

De huis-aan-huis folder is nog altijd zeer belangrijk binnen de communicatiemix voor retailers.

De papieren folder staat onder druk vanwege de intrede van de ja-ja sticker.

Door het toevoegen van Augmented Reality in de folder kunnen wij de productiekosten verlagen en/of de conversie verhogen. En met de juiste content (denk aan treasure hunts en win acties) kunnen wij de folder populairder maken dan ooit te voren waardoor de kans op het plakken van de Ja-Ja sticker wordt vergroot. Maak dus optimaal gebruik van deze innovatie. Neem voor meer informatie contact met ons op.